Overslaan en naar de inhoud gaan

ANWB AutoMaatje

Zorg
Belangenbehartiging
Buurt

Over dit initiatief

Vrijwilligers vervoeren minder mobiele buurtgenoten met hun eigen auto

Nederland telt 1 miljoen mensen die gedwongen thuis zitten. Daarnaast spreekt de helft van alle 70 plussers dagenlang niemand. Dat komt vooral omdat ze niet meer mobiel zijn zonder hulp van een ander. Geen mobiliteit betekent dat meer dan 1 miljoen mensen geïsoleerd raken.
Even boodschappen doen, naar de dokter, kapper, een kennis, een uitje of een partner in het verzorgingstehuis bezoeken is niet voor iedereen vanzelfsprekend. ANWB AutoMaatje wil daar verandering in brengen zodat iedereen weer meedoet in de maatschappij.
Met AutoMaatje gaan buurtgenoten weer samen op stap en doen mensen weer mee in de maatschappij.

Deeleconomie maakt AutoMaatje duurzaam en betaalbaar
In AutoMaatje bundelen ANWB, gemeentes, welzijnsinstellingen en vrijwilligers hun krachten in nieuwe lokale sociaal buurtnetwerken. Netwerken gebouwd met zaken die bij de partners al aanwezig zijn. Dus snel en betaalbaar op te zetten en lang vol te houden.Niet de losse elementen maar de combinatie maakt AutoMaatje effectief.

AutoMaatje bestaat sinds11 maanden.
In 26 gemeenten gaan in totaal 250 vrijwilligers maandelijks, met 1.150 minder mobiele buurtgenoten die voorheen gedwongen thuis zaten, meerdere keren per maand samen op stap. In 2018 wordt het aantal gemeenten, deelnemers en ritten waarschijnlijk verdriedubbeld

16-12-07-0393automaatje.jpg
logo ANWB AutoMaatje.jpg