Overslaan en naar de inhoud gaan

BestBuddies Nederland

Sport & hobby
Kunst & recreatie
Buurt

Over dit initiatief

Voor veel mensen is het doen van leuke activiteiten met vrienden of vriendinnen een vanzelfsprekendheid. Gezellig winkelen, een avondje naar de bioscoop of de vaste avond in de week om lekker te sporten. Het doen van dit soort ‘vanzelfsprekende’ activiteiten geldt niet voor jonge mensen met een licht verstandelijke beperking. Zij hebben vaak geen vriend en/of vriendin waarmee zij leuke activiteiten kunnen ondernemen. Daarnaast is het voor hen moeilijk om uit zichzelf sociale contacten aan te gaan.

Daarom inspireert BestBuddies jongeren (tussen de 16-35 jaar) met én zonder beperking om het beste van zichzelf met elkaar te delen. “Vriendschap is een basisvoorwaarde voor geluk. En geluk is tenslotte van iedereen.”

Wij inspireren deze jongeren om samen iets te ondernemen, te organiseren of samen te werken. De leukste momenten beleef je immers samen. Wij zien vriendschap als instrument om de sociale acceptatie en integratie in de maatschappij van jongeren met een licht verstandelijke beperking te verbeteren en het gevoel van eigenwaarde te versterken.

Voor vrijwilligers is het een verrijkende ervaring en naast een leuk contact krijgen zij van BestBuddies een deskundigheid mee die zij weer kunnen inzetten voor zichzelf en anderen in de samenleving.

Buddykoppel Eva en Marlinda.jpg