Overslaan en naar de inhoud gaan

Buurtvereniging Flora Heerenveen

Sport & hobby
Zorg
Buurt

Over dit initiatief

Het bestuur van buurtvereniging Flora Heerenveen bestaat uit elf leden met tien commissies: kindercommissie, volwassencommissie, jeugdcommissie, onderhoud focus, beheerfocus, Florant en website, toneelgroep Flora, volleybalcommissie, Florashanty’s en de jubileumcommissie. Er is een seniorencommissie opgericht omdat ouderen in de buurt met het idee kwamen om activiteiten te organiseren op de zondagen voor ouderen. Flora heeft hun geholpen bij het opzetten hiervan en de ouderen regelen verder alles zelf.
De buurtvereniging telt maar liefst 1500 tot 2000 leden (600 gezinnen), verdeeld over 33 straten in Heerenveen Noord. ,,We zijn waarschijnlijk een van de grootste buurtverenigingen van Noord-Nederland,’’ verklapte voorzitter Herman van Dijk eerder aan wethouder Zoetendal. Dit jaar viert de vereniging haar 70-jarig bestaan.
Wekelijks zijn vele vrijwilligers in vele commissies actief om activiteiten voor de leden te organiseren. Denk aan: Sint Maarten, Sinterklaasfeest, Volleybaltoernooi, Darttoernooien, Klaverjascompetitie, samen eten, shanty koor, toneelavonden, talentenshows en natuurlijk het organiseren van buurtfeesten. Ook wordt er gekookt voor alleenstaande mensen en worden er dagen georganiseerd voor nieuwe wijkbewoners. De Flora is een ontzettend actieve buurtvereniging. Motivatie van vrijwilligers: “kleine bijdrage om de buurt levendig te houden” en “Lach op het gezicht van de mensen.’’ Flora doet dit alles zonder subsidies, maar wel door sponsoren en contributies.

flora 2.jpg