Overslaan en naar de inhoud gaan

De Buurtkamer

Sport & hobby
Zorg
Buurt

Over dit initiatief

De Buurtkamer moet de sociale cohesie in de buurt vergroten en verbinden. Mensen kunnen binnenlopen voor een kopje koffie, een praatje of een spelletje. In Weesp is gebleken dat er veel eenzame inwoners, zowel jong als oud!
Met de komst van de Buurtkamer gaan ze de deur weer uit om anderen te ontmoeten.
De Buurtkamer is een succes en het aanbod wordt steeds uitgebreid met activiteiten waar behoefte aan is. Voorbeelden zijn handwerken, knutselen en samen koken en eten.
Inmiddels is er ook een taalkroeg voor nieuwe Nederlanders en Weespers. Hier komen nu alleen nog mannen maar er zijn ook plannen om dit een dagdeel voor vrouwelijke nieuwe Nederlanders te organiseren. Ook aan de jongeren wordt gedacht. Er wordt onderzocht of er een avond(en) voor jongeren kan worden georganiseerd, gekoppeld aan de buurtsportcoach en jongerenwerker. Tevens kunnen middelbare scholen betrokken worden om (maatschappelijke) stages te koppelen aan de activiteiten in de buurtkamer. Gedacht kan worden aan de praktijkklassen van het Casparus College. De kookgroep kan een maaltijd serveren, de verzorgingsklas een manicure of pedicure, de techniekklas klusjes of kleine opknapactiviteiten etc.

buurtkamer 1.jpg