Overslaan en naar de inhoud gaan

De Groene Brug

Zorg
Natuur
Buurt

Over dit initiatief

• De Groene Brug organiseert kleinschalige, laagdrempelige, informele activiteiten in het groen. Zij doet dit voor mensen uit Wageningen e.o. die dat zelf, om wat voor reden ook, niet makkelijk lukt. De activiteiten worden begeleid door vrijwilligers, met ondersteuning van verschillende organisaties en gemeentes.
• De Groene Brug steunt mensen bij het vergroten van hun maatschappelijke participatie. De Groene Brug helpt hen om nieuwe activiteiten te ontplooien, buiten hun normale dagelijkse omgeving (al dan niet in de formele zorg) te komen en andere mensen te ontmoeten. Bovendien dragen deelnemers bij aan het onderhoud van natuur.
• Oplossing die De Groene Brug aanbiedt bestaat uit het organiseren van activiteiten in het groen, waarbij ze zorgt voor maatwerk: activiteiten afgestemd op de wensen en mogelijkheden van de deelnemers.
• Met een groep deelnemers die graag buiten actief willen zijn, maken vrijwilligers van De Groene Brug regelmatig zwerfvuilwandelingen in en rond Wageningen. Dit biedt meerwaarde doordat deelnemers en vrijwilligers zo buiten actief zijn, mensen van buiten hun eigen dagelijkse kring ontmoeten, en ervaren dat ze zich nuttig maken voor de maatschappij. Deelnemers bestaan uit cliënten van een zorginstelling waar De Groene Brug mee samenwerkt en mensen die zich als individu hebben opgegeven.

171004 De_Groene_Brug.jpg