Overslaan en naar de inhoud gaan

De Groene Reus Duurzame Energiecoöperatie Flevoland

Natuur
Belangenbehartiging
Buurt

Over dit initiatief

Duurzame energiecoöperatie De Groene Reus is een groep actieve burgers die sinds 10 jaar op vrijwillige basis werkt aan een groener Flevoland. De Groene Reus draagt bij aan de ambitieuze doelstelling van de Gemeente Almere voor een energie neutrale stad in 2022.

Daartoe ontwikkelt de Groene Reus duurzame projecten in Flevoland. Ze investeren collectief in duurzame oplossingen om onafhankelijk te worden van fossiele brandstoffen. Zo hebben 7 panden van Zorggroep Almere zonnecentrales en zuinige ledverlichting gekregen. De coöperatie heeft een belang in een windmolen in Windpark Zeewolde, die op termijn wordt vervangen door een ultramoderne turbine. Binnenkort werken ze mee aan enkele postcoderoos-projecten en willen ze maximaal inzetten op de burgerparticipatie rond een groot zonneveld in Almere-Buiten (opbrengst 30 mWp, 9000 huishoudens). Verder adviseren ze over mogelijkheden voor energiebesparings en inspireren ze tot een duurzame levensstijl. Ook kan via De Groene Reus de groenste energie afgenomen worden (volgens onderzoek van Consumentenbond en Greenpeace). Deze energie wordt zo veel mogelijk lokaal opgewekt, maar in ieder geval in Nederland.

De Groene Reus werkt uitsluitend met vrijwilligers, inmiddels ca. veertien, en zzp’ers. De Groene Reus werkt vanuit de waarden: innovatie, lokale betrokkenheid, betrouwbaarheid en samen projecten doen.

Notekraker_klein Groene Reus.png