Overslaan en naar de inhoud gaan

Fier

Sport & hobby

Over dit initiatief

Binnen onze sociale ondernemingen werken we aan economische zelfstandigheid van onze cliënten.

* Blooming Bakery is een leerbedrijf op het gebied van patisserie in samenwerking met het Friesland College. Blooming Bakery maakt van ingrediënten uit eigen tuin en lokale producten gebak. Het gebak wordt geleverd aan externe bedrijven.

* Het L.A.P. Atelier is een leerbedrijf in samenwerking met en gevestigd bij A House of Happiness. Van reststoffen worden design accessoires gemaakt en verkocht via een eigen webshop.

Goede leerbedrijven zijn onmisbaar voor de cliënten van Fier. Veel cliënten hebben grote gaten in hun schoolcarrière. Leerbedrijven bieden de cliënten de kans om kennis te maken met de actuele beroepspraktijk en leert hen beroepsvaardigheden. De leerbedrijven zijn daarmee een mooie aanvulling op het onderwijs en een tussenstap naar betaald werk. De sociale ondernemingen worden geleid door leermeesters, maar daarnaast zijn vrijwilligers onmisbaar. Zij ondersteunen o.a. bij het bakken en bezorgen van onze taarten, geven taalondersteuning en delen hun kennis, ervaring en vaardigheden. We vragen ze om mee te denken en mee te ontwikkelen in de leerbedrijven. We willen onze cliënten het mooiste geven wat we kunnen bieden om weer een goede toekomst op te bouwen en daar zijn verschillende vrijwilligers voor nodig.

Hart voor vrijwilligers

Binnen Fier vinden we het belangrijk dat er persoonlijke aandacht, waardering en erkenning is voor onze vrijwilligers. Zo wordt er elke 6 weken contact opgenomen met de vrijwilliger door de vrijwilligerscoördinator.
Een voorbeeld uit de praktijk werd als volgt door door vrijwilliger G.H beschreven die deelnam aan de summerschool:
De belangrijkste reden voor mij om dit als vrijwilliger te doen is dat het ontzettend leuk is om te doen. Maar er is meer. Fier zorgt voor je. Er is altijd een begeleider van een van de groepen bij. Dat maakt dat je mooi samen kunt optrekken, even zaken kunt overleggen. Ze vragen wat je nodig hebt om een goede workshop te geven en ze regelen het. Na de Summerschool is er altijd een cadeautje. Je wordt uitgenodigd om samen met hen te eten. Of je krijgt een iets dat door de cliënten zelf is gemaakt. En het hele jaar door houden ze contact met je. Ze laten weten welke nieuwe ontwikkelingen er zijn en geven je soms de kans om gratis naar een voorstelling te gaan.
Vrijwilliger zijn bij Fier geeft mij het gevoel onderdeel te zijn van Fier en daar ben ik erg Fier op!

header sociale ondernemingen Blooming Bakery en LAP Atelier.jpg