Overslaan en naar de inhoud gaan

Fietsmaatjes

Zorg
Kunst & recreatie
Buurt

Over dit initiatief

Fietsmaatjes is er voor mensen die er graag op uit gaan met de fiets maar dit door een beperking niet meer zelfstandig kunnen.1 Zij zijn onze gasten. Onze lokale stichtingen koppelen elke gast aan een vrijwilliger; een beproefd concept. Samen maken de gast en vrijwilliger fietstochten op een duofiets met elektrische trapondersteuning. Door Fietsmaatjes zijn mensen vaker buiten, meer in beweging, en krijgen ze meer sociale contacten. Samen lekker fietsen en genieten!

Onze gasten zijn mensen met een beperking in bewegen, zien, horen, cognitie (bv. dementie).1,2 Ook mensen die kampen met eenzaamheid behoren tot onze doelgroep.3 Onze vrijwilligers zijn van alle leeftijden en houden van beweging en het leggen van persoonlijke contacten. De lokale stichting zorgt altijd voor een goede match. Vele fietsmaatjes zijn dan ook echte maatjes geworden!

In totaal fietsen er in Nederland momenteel 635 gasten en 486 vrijwilligers rond op een van onze 30 duofietsen [data per december 2017]. Ons streven is om dit aantal flink te laten groeien. Daarom begeleiden wij nieuwe initiatieven met de implementatie van ons kwalitatief sterke concept

Hart voor vrijwilligers

je gezicht laten zien, laagdrempelige benadering bij vragen of voorstellen, meedenken met ontwikkelingen en vooral een vrijwilligersavond per jaar en bij x-jarig bestaan een feestje!