Overslaan en naar de inhoud gaan

Graag Gedaan

Sport & hobby
Zorg
Buurt

Over dit initiatief

1. Graag gedaan! Jong geleerd is oud gedaan! Het vrijwilligerssteunpunt de Plu Heerde organiseert ieder jaar het project 'Graag Gedaan'. Een uniek project in Nederland dat jongeren stimuleert om iets voor een ander te doen: sneeuw ruimen in de winter, het trottoir bladvrij houden, boodschappen doen, afvalcontainers aan de weg zetten, de hond uitlaten en ga zo maar door.
Basisschoolleerlingen in groep 7 en groep 8, leren wat vrijwilligerswerk is door het gewoon te doen, met als een van de kersen op de taart: als pietje meehelpen bij de sinterklaasintocht!
Een geweldige bijvangst is dat deze jongere vrijwilligers zich ook kunnen inzetten voor mantelzorgers in de gemeente Heerde. Zij kunnen nl meehelpen met het rondbrengen van de kerstbroden voor mantelzorgers in de gemeente Heerde: wat is er leuker dat er basisschoolleerlingen met een kerstmuts rond kerst een brood thuis komen langsbrengen omdat jij je als mantelzorger inzet voor een naaste. Basisschoolkinderen leren daarmee ook beter wat zorgen voor een ander is en wat mantelzorg betekent.

graag gedaan.jpg