Overslaan en naar de inhoud gaan

Het Speeleiland

Buurt

Over dit initiatief

SCHOON, LEUK EN VEILIG

Het Speeleiland is de plek waar al generaties lang wordt gespeeld door kinderen uit Schiedam-Nieuwland, Schiedam-West en omstreken.

Het is een fijne plek voor kinderen tot 12 jaar om heerlijk te kunnen spelen. Bij mooi weer kan men er dagelijks vertoeven; voor de ouders wordt er koffie geschonken en de kinderen vermaken zich op de diverse speeltoestellen of kunnen deelnemen aan de leuke activiteiten die regelmatig worden georganiseerd door de enthousiaste vrijwilligers.

Het Speeleiland is een leuk speeltuin in Schiedam dat helemaal gerund wordt door vrijwilligers.
Het Speeleiland ligt in een rustige park en heeft een groot terras. Ook is er een winkeltje waar je terecht kunt voor tussendoortjes zoals chips, snoeps en tosti's. Voor een klein bedrag kun je je hier de hele dag vermaken. Er worden ook vaak leuke activiteiten georganiseerd.

De vrijwilligers worden ondersteund door DOCK Schiedam. We organiseren samen bijeenkomsten, trainingen en hebben het als team altijd reuze gezellig. We zijn altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers die zich willen inzetten voor deze unieke plek in de wijk.

Er spelen dagelijks zo’n 30 kinderen op het speeleiland, bij de extra activiteiten en als het weer meezit is dit aantal vaak hoger.

Speel.jpg