Overslaan en naar de inhoud gaan

Hip van A tot Z

Zorg
Buurt

Over dit initiatief

Wij zijn een bijzondere organisatie (zowel landelijk Stichting HiP, als plaatselijk HiP van A tot Z). HiPvanAtotZ (Ambacht tot Zwijndrecht) biedt praktische en sociale hulp aan mensen die tussen wal en schip dreigen te vallen, omdat ze zelf geen netwerk hebben of de financiƫle middelen niet hebben of te ziek/zwak zijn om het zelf te doen.
Met name bij praktische hulp moet je denken aan, een klus die in 1 dagdeel gedaan kan worden, zoals kraanleertje vervangen, deurbel vervangen, lamp ophangen, maar ook hulp bij opruimen en schoonmaken, tuin bijhouden, een wandje behangen, laminaat leggen, gordijnen ophangen.
Voor sociale hulp moet je denken aan, samen een stukje wandelen, bakkie koffie drinken, vervoer naar arts of ziekenhuis, boodschappen doen, voedselpakket ophalen.

Op deze manier wil onze stichting een stukje eenzaamheid verlichten en praktische hulp bieden bij mensen die het hard nodig hebben.
De vrijwilligers die hulp bieden komen uit de plaatselijke kerken en bieden hulp aan mensen, die juist niet bij een kerk zijn aangesloten.

Hulpvragers en hulpbieders worden gekoppeld via de helpdesk die telefonische vragen en vragen via de website, verwerkt. De helpdeskmedewerkers zijn ook vrijwilligers.

hip.jpg