Overslaan en naar de inhoud gaan

Mo(o)i

Zorg
Cultuur
Buurt

Over dit initiatief

Mo(o)i in Veendam is een internationale club voor ‘oude’ en ‘nieuwe’ Veendammers, die als doel heeft de integratie van inwoners van verschillende nationaliteiten in Veendam en omstreken te bevorderen en de inwoners van Veendam kennis te laten maken met andere culturen en gebruiken.

Mo(o)i vervult een grote behoefte onder haar leden, die voor een groot gedeelte bestaat uit inwoners van verschillende nationaliteiten uit Veendam (en omstreken).
De drempel om contact te maken met 'oude' Veendammers of uitstapjes te maken is voor hen, om verschillende redenen, vaak te hoog. Op deze manier worden ook veel mensen uit hun sociale isolement gehaald.

Mo(o)i organiseert twee keer per maand een taalcafé in het ROC Noorderpoort Veendam (waar ook de inburgeringslessen worden gegeven).
Om de uitstapjes zo goedkoop mogelijk te kunnen aanbieden aan haar leden probeert de club geld te verdienen met internationale hapjes en gerechten.
In het kader van het Nationaal Integratiediner wordt er een keur aan buitenlandse gerechten geserveerd aan ca. 100 gasten in het Noorderpoort. Ook hierbij is de interactie tussen 'oude' en 'nieuwe' Veendammers belangrijk.

Zo laat Mo(o)i in Veendam deze inwoners van verschillende nationaliteiten kennis maken met de Nederlandse samenleving en bevorderen wij de onderlinge contacten.

Mooi.jpg