Overslaan en naar de inhoud gaan

OKI Ouder en Kind Inloop

Zorg
Cultuur
Buurt

Over dit initiatief

Al 10 jaar is in Stedenwijk de Ouder en Kind inloop (OKI). Die wordt gerund door vrijwilligers, voor moeders uit de buurt met kinderen van 0-4 jaar.
Er wonen veel moeders die van oorsprong niet uit Nederland komen. Zij hebben moeite met de Nederlandse taal en gewoontes. Vanuit het consultatie- bureau worden zij op de OKI gewezen. Waar zij warm worden ontvangen. Er worden boekjes gelezen met de kinderen, spelletjes gedaan, er wordt gekookt en gespeeld, gepraat en getroost. De vrijwilligers ondersteunen de moeders en zijn een luisterend oor. Moeders die 10 jaar geleden met hun kleine kinderen bij OKI kwamen en nu uit de kleine kinderen zijn komen nog steeds regelmatig aansluiten.

Door OKI voelen moeders zich welkom, ze leren andere moeders kennen en krijgen praktische hulp van de vrijwilligers. Er wordt Nederlandse gesproken, gelezen en gezongen wat goed is voor de taalontwikkeling. Voor kinderen is het een leuk en leerzaam moment om met andere kinderen te spelen terwijl het voor de moeders een fijne ontmoeting is met anderen.

OKI 2.jpg