Overslaan en naar de inhoud gaan

Ome Joop's Tour

Sport & hobby
Zorg
Cultuur

Over dit initiatief

Het doel dat Stichting Ome Joop’s Tour nastreeft, is het (jaarlijks) organiseren van een fietstour voor jongens en meisjes in de leeftijd van 10 tot en met 12 jaar. Bovendien moeten deze kinderen weinig of geen vakantiemogelijkheden hebben. Het stichtingsbestuur maakt bij het uitnodigingsbeleid geen onderscheid ten aanzien van afkomst, godsdienst, nationaliteit, of anderszins.
________________________________________
Met ruim 150 kinderen in de leeftijd van 10 tot en met 12 jaar fietst Ome Joop’s Tour door Nederland. De tiendaagse jeugdwielerronde betekent veel voor hen: even weg uit de dagelijkse beslommering, samen met leeftijdgenootjes respectvol genieten en lekker vakantie vieren. Met besef van normen en waarden. Onmisbaar in de huidige maatschappij en voor hun toekomst.

Naast het nodige vakantievertier schenkt Ome Joop’s Tour ook aandacht aan serieuze zaken. Een grote groep deelnemers loopt jaarlijks de Airborne wandeltocht (’Opdat wij niet vergeten’), zijn deelnemers betrokken bij de 4 mei herdenking in Arnhem en zijn de voorbije jaren tijdens de tour bezoeken gebracht aan o.a. Kamp Westerbork en een asielzoekerscentrum in Budel.

In de organisatie zijn vijftig tot zestig vrijwilligers actief!

Start OJT Arnhem 24juni2017-09.jpg