Overslaan en naar de inhoud gaan

Out of the Box

Zorg
Cultuur
Belangenbehartiging

Over dit initiatief

Out of the Box is een project bedacht en ontwikkeld door ervaringsdeskundigen van herstelacademie Markieza. Zij hebben allen persoonlijk ondervonden hoe het voelt om anders behandeld en/of uitgesloten te worden vanwege hun (mentale) kwetsbaarheid. Volgens hen is het vaak onwetendheid en angst voor het onbekende waardoor een stigmatiserende houding ontstaat. Door openheid wordt het stigma verkleind.

Met Out of the Box willen zij door middel van het opnemen van korte video’s meer begrip voor (mentaal) kwetsbaren kweken. Dit doen zij door mooie, sterke, heftige maar vooral krachtige ervaringsverhalen uit de maatschappij in beeld te brengen.
Met de "Out of the Box" reist het team van ervaringsdeskundigen door Nederland om verhalen deze te “halen”. The Box is een verbouwde caravan welke speciaal is ingericht om mensen in een rustgevende studiosetting hun verhaal te laten vertellen. De caravan is van buiten zodanig beschilderd dat deze direct de associatie met Out of The Box oproept.
De logo’s van de participerende partijen staan op de achterkant van de Box studio afgebeeld (i.p.v. landenstickers).Omdat zij ervan overtuigd zijn dat er mooie, ontroerende en prikkelende verhalen voorbij komen maken zij van sommige personen een persoonlijk portret.
Alle informatie kunt u verder vinden in de bijgevoegde synopsis.

Out of the Box
Logo Out of the Box