Overslaan en naar de inhoud gaan

Platform Global goals Oss

Zorg
Natuur
Cultuur

Over dit initiatief

Het Platform Global goals Oss, levert een belangrijke bijdrage aan de bewustwording in het verwezenlijken van de Global Goals 2016 – 2030 van de Verenigde Naties, zodat de wereld duurzaam en fair zal worden.

Het platform bestaat uit 35 vrijwilligers, in leeftijd van 17 tot 80 jaar, afkomstig uit en betrokken bij een veelheid van organisaties in de gemeente die zich bezighouden met armoede, duurzaamheid, Fairtrade, voedsel, vrouwenrechten en milieubescherming. Speciale werkgroepen binnen het platform : Fairtrade gemeente, Wereldmaaltijd /Food, Oss Wereldwijd / Internationale Vrouwendag en meisjesdoelen, Jongeren

Praktijkvoorbeeld: Global Goal 1: 'einde van armoede' wordt in het netwerk van het platform tot uitwerking gebracht door: 'Met Elkaar', de Kleding- en Voedselbank, Wereldwinkel Oss, Ruilwinkel en particuliere initiatieven, met projecten in de Derde Wereld en Balkanlanden.

Op 16 juni 2018 organiseerde het Platform het festival 'Oss scoort Global goals' waar Onderwijs, Ondernemers, Overheid en Organisaties uit Oss aan de verschillende doelen werden verbonden. Tijdens dit festival werd de 'Wereldburger' gelanceerd.
Leerlingen leerden in het project wat voor verschillende culturen er zijn en hoe je gezond kookt. De veganistische notenburger van Stijn Scholten won bij Oss4GlobalGoals de eerste prijs. Zijn ‘wereldburger’ wordt nu geproduceerd bij Dalco Food in Oss!

Global goals Oss
overzicht Global goals.jpg
Platform Global Goals Oss.jpg