Overslaan en naar de inhoud gaan

Project Zelfstandig Onbezorgd En Mobiel (ZOEM) met je smartphone.

Sport & hobby
Zorg
Buurt

Over dit initiatief

1. ZOEM is een project van burgers voor burgers over het leren omgaan met een smartphone en het gebruiken van GoLivePhone apps die maatwerk bieden voor iedere persoon en zijn gericht op valdetectie, het innemen van medicijnen, een spelletje spelen met elkaar, bankieren, bewegingstraining enz.
2. De activiteiten richten zich op het vormen van een sociaal netwerk rondom ouderen, waarin informele en formele zorg op betaalbare wijze met elkaar verbonden wordt zodat minder professionele zorg nodig is.
3. Door het gebruiken van de smartphone en apps wordt een bijdrage geleverd aan het langer zelfstandig thuis wonen. Door de samenwerking van burgers wordt een bijdrage geleverd aan netwerkvorming en aanpak eenzaamheid. Het project levert een bijdrage aan actuele beleidsdoelen.
4. De beginnersgroepen blijken vriendengroepjes te worden die vooral ook via de telefoon zowel de leuke als minder leuke dingen van het leven met elkaar delen. Hierdoor beleven ze veel plezier, contacten en vriendschappen, en de smartphone ondersteunt in de dagelijkse activiteiten om daarmee zo lang mogelijk veilig zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen.

Foto ZOEM diplomauitreiking Leende 2 dames.jpg
Foto ZOEM diplomauitreiking Leende groep 2 met rechts W. Stolp, C. Bax en weth. T. Bosmans.jpg
ZOEM logo.jpg