Overslaan en naar de inhoud gaan

Resto VanHarte

Zorg
Buurt

Over dit initiatief

Resto VanHarte wil een drijvende factor zijn in het terugdringen van het sociaal isolement en het verhogen van de sociale cohesie in de Nederlandse samenleving. De inzet van Resto VanHarte is gericht op het creëren van veilige en gezellige ontmoetingsplaatsen waarbij verbinden, gezamenlijk koken, eten en het ondernemen van activiteiten centraal staan. Buurtbewoners worden gestimuleerd om mee te doen deze ontmoetingsplaatsen vorm te geven en in stand te houden door zich in te zetten als vrijwilliger. Alles wat Resto VanHarte doet staat in het teken van mobilisatie en participatie. We brengen mensen in beweging om zich in te zetten voor hun buurt en onder de vlag van Resto VanHarte plekken te creëren waar generaties, culturen en geloven elkaar ontmoeten. In al onze activiteiten draait het om ontmoeting en verbinding. Meedoen met Resto VanHarte is meedoen in de buurt en meedoen in de samenleving.

Hart voor vrijwilligers

Resto VanHarte Cook Off
Resto VanHarte organiseert jaarlijks een kookwedstrijd voor haar vrijwilligers: Resto VanHarte Cook Off. Met deze kookwedstrijd wil Resto VanHarte de vrijwilligers in het zonnetje zetten. Want hoewel Resto’s gerund worden door een klein team van professionals, onze vrijwilligers zijn de echte drijvende kracht.
Rond twintig vrijwilligersteams uit verschillende steden door heel Nederland gaan de strijd aan met elkaar om het felbegeerde Gouden Schort. Resto VanHarte biedt via deze kookwedstrijd talentvolle vrijwilligers een podium en laat zien dat vrijwilligers onder begeleiding van de VanHarte professionals zich ontwikkelen tot ware top-chefs. De teams krijgen twee maanden van tevoren een gouden envelop met de ingrediëntenlijst en de wedstrijdreglementen. De vrijwilligers zetten al hun fantasie en talent in om met de lijst van ingrediënten de heerlijkste gerechten te maken zodat ze tijdens de Cook Off de sterren van de hemel koken. In de weken tot de kookwedstrijd wordt binnen de verschillende teams hard en fanatiek geoefend, de vrijwilligers zoeken elkaar op, maken een appgroep en oefenen thuis. Een deskundige jury beoordeelt de gerechten op smaak, opmaak en originaliteit.

cook off 1.jpg
cook off 2.jpg
cook off 3.jpg