Overslaan en naar de inhoud gaan

SooS Blauwhuis

Sport & hobby
Belangenbehartiging
Buurt

Over dit initiatief

Onder het motto van; "DE huiskamer voor Schiedamse senioren", is SooS Blauwhuis een ledenvereniging die als burgerinitiatief voor en door senioren activiteiten organiseert, ondersteuning biedt op sociaal-maatschappelijk terrein, lokaal de belangen van senioren behartigt, en een verantwoord cultureel, educatief en sportief programma organiseert. Van de ruim 25 verschillende activiteiten die aan de leden worden aangeboden, worden ook de roze ouderen uit Schiedam niet vergeten, iedere eerste zondag van de maand hebben zij een “Roze Café”.

SooS Blauwhuis bewerkstelligt hiermee dat Schiedamse senioren:
Langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen zonder eenzaam of geïsoleerd te raken, contacten in stand houden en -of nieuwe contacten op kunnen doen- in een vertrouwde omgeving en dat zij in Schiedam worden vertegenwoordigd.

Daarnaast streeft SooS Blauwhuis er naar om, om levensvatbaar te blijven, het ledenaantal te vergroten of op zijn minst op peil te houden. Hiertoe worden met enige regelmaat, naast de bestaande activiteiten, nieuwe activiteiten gericht op de senior van de toekomst bedacht en georganiseerd en de eigen en (sociale) media gezocht.

Het volledige team bestaat uit een groep van ongeveer 30 vrijwilligers die zich met veel passie inzet en waar SooS Blauwhuis verschrikkelijk trots op is.

SooS.jpg