Overslaan en naar de inhoud gaan

SPPiLL: Stichting Promotie Projecten in Leefbaar Liempde

Natuur
Kunst & recreatie
Buurt

Over dit initiatief

1. SPPiLL versterkt met ondernemers, inwoners en verenigingen de leefbaarheid en lokale economie via diverse spraakmakende projecten

2. Teruglopend economische klimaat en leefbaarheid in Liempde

3. Liempde wordt aantrekkelijker voor bewoners en recreanten/toeristen. Goed voor de lokale economie en hiermee ook voor de leefbaarheid. De projecten lopen uiteen van investeringen in natuur, cultuurhistorie, recreatie tot aan investeringen in de openbare ruimte. In totaal is voor meer dan € 3 miljoen geïnvesteerd en voor een groot deel door vrijwilligers gerealiseerd. De projecten verschillen enorm van elkaar. Uniek!

4. Eén van de grootste projecten van SPPiLL is de bijna afgeronde realisatie van een volledig nieuwe dorpsontmoetingsruimte in een monumentale boerderij die tegelijkertijd ook de functie heeft van cultuur- en landschapshistorisch bezoekerscentrum voor Nationaal Landschap Het Groene Woud. Deze ‘Liempdsen Herd’ komt tot stand door een ingrijpende restauratie/verbouwing van een karakteristieke langgevelboerderij (Rijksmonument) in het centrum van Liempde. De boerderij én het erachter gelegen erf worden geschikt gemaakt om te kunnen functioneren als dorpsontmoetingsruimte, bezoekerscentrum, expositieruimte, activiteitenlocatie en vergaderlocatie voor alle inwoners en bezoekers van Liempde. Dit alles wordt gerealiseerd met en door een grote groep van vrijwilligers (ca 100) en in goede samenwerking met lokale overheden en andere partijen.
Zie www.liempdsenherd.nl

Aanleg speelvoorziening op d'n Tip in Liempde.JPG
Bekendmaking jaarbedrag Op Liemt Gemunt tijdens kerstmarkt.JPG
Restauratie D'n Liempdsen Herd.JPG