Overslaan en naar de inhoud gaan

Stg. Kind en Ziekenhuis - project Brussen doeboek

Zorg
Belangenbehartiging

Over dit initiatief

Stichting Kind en Ziekenhuis is dé patiëntenorganisatie voor kinderen in de medische zorg. Kind & Ziekenhuis bevordert al 40 jaar kindgerichte medische zorg vanuit het perspectief van kind en ouders in het ziekenhuis, thuis of elders. Dit is zorg waarbij rekening wordt gehouden met de specifieke behoeften van kinderen, zoals het serieus nemen van angst en stress en het zoveel mogelijk voorkomen van pijn.

Of het nu gaat om pasgeborenen, peuters, schoolkinderen of tieners; of ze nu een gebroken arm of een chronische aandoening hebben; of ze nu in het ziekenhuis, thuis of elders worden behandeld. Kind & Ziekenhuis behartigt de belangen van al deze kinderen en hun (aanstaande) ouders en geeft informatie en advies. De Kinderstem en daarmee de rechten van het kind vertegenwoordigen wij vanuit de visie Handvest Kind & Ziekenhuis en Kind & Zorg.

We werken continue aan deze doelstelling met vrijwilligers. Met hen maken we de kind- en gezinsgerichte zorg nog beter! Wij zien onze vrijwilligers echt als partners. Zij zijn ervaringsdeskundigen dus weten precies van de hoed en de rand. Dat hebben wij precies nodig! Samen staan we nog sterker!

brussenboek.nl