Overslaan en naar de inhoud gaan

Stichting Anders

Zorg
Buurt

Over dit initiatief

Stichting ANDERS verbindt lokale noden van kwetsbare mensen aan lokale ondernemers die daar met hun eigen product, dienst of talent voor in actie komen. Zo verbinden we de samenleving op een nieuwe manier en bieden we hulp voor de aller kwetsbaarsten. Met de ruim 200 ondernemers uit ons netwerk matchen we jaarlijks honderden hulpvragen! Voorbeelden: een hovenier maakt een tuin onderhoudsvrij voor een bewoonster met ernstige reuma of een woonwinkel zorgt voor een extra slaapplek zodat moeder niet meer op de bank hoeft te slapen. En ga zo maar door. Échte verbindingen van ondernemers die anders willen zijn en die bereid zijn te delen waar het écht hard nodig is.

Vervolgens wordt ook de hulpvrager zelf weer een gever door een goede daad door te geven aan iemand anders in zijn/haar omgeving. Dat noemen de de Pay it Forward. De een besluit te koken voor iemand in de straat. De ander helpt haar buurvrouw met de administratie. Zo bouwen we een beweging van geven en worden bewoners zelf weer geactiveerd om van betekenis te zijn.

Onze vrijwilligers maken zich hard voor deze noden door actief huisbezoeken af te leggen, te luisteren naar de zorgen, actief mee te denken en mee te zoeken naar de oplossing. Daarnaast zorgen andere vrijwilligers voor prachtige foto’s van ondersteuning, worden de verhalen online gepubliceerd, worden de goede daden gecoördineerd, en worden bedrijven actief benaderd. We zijn dankbaar dat we met zoveel mooie vrijwilligers mogen werken. Samen maken we Nederland zo nóg een stukje mooier!