Overslaan en naar de inhoud gaan

Stichting ééndiabetes

Zorg
Belangenbehartiging

Over dit initiatief

Stichting ééndiabetes is op 3 januari 2013 opgericht door drie jongvolwassenen met type 1 diabetes, ontstaan uit het gevoel dat er voor hen iets ontbrak. De stichting wil jongvolwassenen (18+) met type 1 diabetes ondersteunen bij het dagelijks leven door ze te informeren, inspireren en activeren. Stichting ééndiabetes is een jonge, professionele en moderne stichting. Leven met type 1 diabetes is niet altijd makkelijke, maar een positieve instelling draagt bij aan een positief leven. Doordat de bestuursleden zelf jonge type 1 diabeten zijn, begrijpen zij de doelgroep en ondersteunen zij de positieve uitstraling.

De stichting herkent de tweesprong waar de diabetes-wereld nu voor staat. Zijn jongvolwassenen met type 1 diabetes nog patiënten of is type 1 diabetes een nare bijkomstigheid in een verder normaal leven? Stichting ééndiabetes denkt het laatste en wil jongvolwassenen met type 1 diabetes daarvan graag overtuigen.

Stichting ééndiabetes is een organisatie die volledig draait op vrijwilligers. Het bestuur stuurt de enthousiaste vrijwilligers aan, die actief zijn bij het schrijven van interviews, columns en informatieve artikelen, het organiseren van activiteiten (waaronder de jaarlijkse fotoshoot) en het behartigen van de belangen van de doelgroep. De stichting geeft jongvolwassenen met type 1 diabetes een stem!

_MG_7389.jpg
346230c5793EDNthumb86type1hebjenietalleen.jpg
346232p5793EDNmainloes.jpg