Overslaan en naar de inhoud gaan

stichting thuis in welzijn

Zorg
Belangenbehartiging
Buurt

Over dit initiatief

‘Laat niemand in eenzaamheid leven’
Stichting Thuis in Welzijn is een vrijwilligersorganisatie voor maatschappelijke ondersteuning .
Visie: “professionals ondersteunen vrijwilligers” in georganiseerde burenhulp.
De hoofdactiviteit is het Thuishuisproject. Vrijwilligers runnen dit uit twee delen bestaande project.
Thuisbezoek vindt plaats door vrijwilligers die actief zijn in de betreffende buurt/wijk en bij alleenstaande ouderen , die (nog) niet willen verhuizen naar een Thuishuis, en/of een steuntje in de rug nodig hebben om weer meer mee te doen in de samenleving.
Het doel is om het (te klein geworden) netwerk van deze ouderen weer te revitaliseren en uit te breiden, om sociaal isolement te voorkomen.
Thuishuis, een kleinschalige woonvorm voor alleenstaande ouderen die niet alleen willen wonen en/of (dreigen te) vereenzamen.
Het Thuishuis is een gewoon huis (of verdieping van een flat) in een straat waar circa 5 tot max. 7 personen met elkaar onder één dak wonen. De bewoners, mannen/vrouwen (60+) hebben er elk hun eigen woonruimte die bestaat uit een woonkamer, een slaapkamer, een badkamer/toilet en een pantry. Met elkaar delen de bewoners een keuken, een huiskamer, een hobbyruimte, logeerkamer en een tuin . Het Thuishuis ligt op een centrale plek in de woonkern en in de nabijheid van belangrijke voorzieningen.

Hart voor vrijwilligers

Vrijwilligers “runnen” het Thuishuisproject . De visie van Thuishuisproject is ‘professionals ondersteunen vrijwilligers’. Alle vrijwilligers ontvangen (gratis) een gedegen basiscursus (5 dagdelen), en worden met intervisiebijeenkomsten en individuele coaching ondersteund in de dagelijkse praktijk. De professionele vrijwilligerscoördinator is er eigenlijk alleen om de vrijwilligers te ondersteunen!
Vrijwilligers zijn ook de ‘ogen’& ‘oren’ in de buurt of wijk. Hun ervaringen vormen mede uitgangspunt van nieuwe activiteiten gericht op onze doelgroep.
Enne..de jaarlijkse ‘verwen-bbq’, en de eindejaarspresentjes worden niet vergeten.
In de praktijk blijkt dat de voldoening om iets te kunnen betekenen voor een ander, én de gezellige organisatiecultuur van de vrijwilligersorganisatie het meest bijdraagt tot de grote motivatie van ‘onze’ vrijwilligers.

puzel.jpg
thuis.jpg
thuis1.jpg