Overslaan en naar de inhoud gaan

Stichting Vier het Leven

Zorg
Cultuur
Buurt

Over dit initiatief

Uit het manifest ‘Waardig Ouder Worden’:
“Wij geloven in een samenleving waarin ouderen zich gezien en gewaardeerd voelen. Een samenleving waarin zij goede zorg en liefdevolle aandacht krijgen, gewaardeerd worden om wie ze zijn en waarin zij kunnen blijven meedoen.”
Het beleid van de overheid en de zorgsector is erop gericht dat ouderen zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen. Onderzoek heeft uitgewezen dat de eenzaamheid onder zelfstandig wonende ouderen toeneemt en dat velen in een sociaal isolement dreigen te raken. Door de verminderde mobiliteit, het gevoel van onveiligheid en het gemis van een netwerk ervaren ouderen vaak een hoge drempel om er op uit te gaan. Deze kwetsbare situatie heeft duidelijk negatieve gevolgen voor hun gezondheid, vitaliteit en welzijn. Veel ouderen dreigen in een sociaal isolement te raken en gaandeweg verliezen zij het contact met anderen en met de maatschappij.
Stichting Vier het Leven zet zich in om die verbinding te herstellen, de kring van sociale contacten weer te bieden en te behouden, door hen mee uit te nemen en hen met begeleiding van fantastische vrijwilligers samen te laten genieten van culturele belevenissen.

Hart voor vrijwilligers

Door onze waardering uit te spreken in projectvoorstellen, op onze website en social media, maar bovenal in persoonlijke ontmoetingen. Ook jaarlijks wordt er een vrijwilligersbijeenkomst op een centrale locatie georganiseerd met ruimte voor informatie-uitwisseling, maar ook voor teambuilding en ontspanning. Via nieuwsbrieven worden de vrijwilligers op de hoogte gehouden en vanzelfsprekend tijdens lokale bijeenkomsten en contactmomenten.

_DSC6151.jpg