Overslaan en naar de inhoud gaan

Stichting Walk On

Zorg
Belangenbehartiging
Buurt

Over dit initiatief

De Stichting Walk On uit Wagenborgen zet zich in voor dwarslaesiepatiƫnten. De stichting is ontstaan nadat Dennie Jager uit Wagenborgen door een ernstig ongeluk zelf grotendeels verlamd is geraakt. Voor hem is een geweldige actie op touw gezet om een exoskelet te kunnen aanschaffen. Voor mensen met een dwarslaesie is lopen een droom.
Dwarslaesiepatiƫnten zijn aan hun rolstoel gekluisterd. In veel gevallen is een volledig zittend leven helemaal niet noodzakelijk! Stichting Walk On uit Wagenborgen (Groningen) is daarom vastberaden om ook mensen met een dwarslaesie weer te laten lopen en daarmee hun gezondheid, zowel fysiek als mentaal, te verbeteren. Er is inmiddels via donaties 1 exoskelet aangeschaft. Ambassadeur Dennie Jager heeft sinds 2014 een dwarslaesie en traint nu enkele maanden met het exoskelet. De resultaten zijn heel positief! Denk aan een betere doorbloeding van het lichaam, vermindering van botontkalking en een betere werking van blaas, darmen en spieren. Op lange termijn is dit een enorme besparing op de kosten van medicatie en andere zorg. Dennie, zijn familie en een grote groep vrijwilligers hebben een enorm doorzettingsvermogen en zetten zich nu in voor andere patienten met een dwarslaesie. De gemeente heeft hiervoor diep respect en probeert Dennie te helpen!

Hart voor vrijwilligers

Onze gemeente is erg blij met onze vrijwilligers in de dorpen en wijken. Jaarlijk organiseren we de Wall of Fame (Pronkjewails) waar een zestal vrijwilligers in het zonnetje worden gezet door het college en het team gebiedsregie. de foto van de groep en het initiatief komt dan te hangen aan de Wall of Fame op het gemeentehuis. Er is ook een jaarlijks budget beschikbaar voor bewonersinitiatieven waar hel mooie dingen ontstaan om de leefbaarheid en de sociale cohesie te bevorderen.