Overslaan en naar de inhoud gaan

Stichting Woonboerderij Schijndel

Zorg
Belangenbehartiging

Over dit initiatief

In de Woonboerderij wonen vijf kinderen in de leeftijd van 12 tot 16 jaar met een LVB (licht verstandelijke beperking) die niet of tijdelijk niet thuis kunnen wonen. De kinderen zijn hier thuis, ontvangen hier hun ouders, familie en vrienden. Ze vieren hier hun verjaardagen, kerst en sinterklaas. De Woonboerderij faciliteert ook hun vakanties.
De kinderen hebben de ruimte, zowel binnen als buiten. Ze delen mee in de groententuin van de Woonboerderij, eten verse eieren van de kippen, honing van de eigen bijen en sluiten graag aan bij de barbecue plm eenmaal per maand. In de tuin wonen verder nog drie varkens, twee honden en een poes. De kinderen zijn er allemaal dol op. In de tuin is een zwembad en een speeltuin waar ze gebruik van kunnen maken. Frank nodigt de jeugd uit om zelf te knutselen met de aanwezige materialen en gereedschappen teneinde zich een aantal voorkomende vaardigheden toe te eigenen.
Vanuit de Woonboerderij worden de kinderen gestimuleerd om te gaan sporten (al enkele jaren wordt er eens per week gezamenlijk gezwommen in een stil uurtje waarin het zwembad alleen voor hen is bestemd.

Woonboerderij Schijndel.jpg