Overslaan en naar de inhoud gaan

't Hof van Brederode

Natuur
Kunst & recreatie
Buurt

Over dit initiatief

1. Herstel van de historische tuin van Brederode, naar een ontwerp uit 1630.
2. De Stichting Hof van Brederode Vianen wil de historische tuinen behorende bij het voormalige kasteel Batestein reconstrueren, beheren en exploiteren op basis van hedendaagse en actuele opvattingen over ecologie, duurzaamheid en biologisch tuinieren. Zij wil daarmee nationaal historisch cultuur- en groenbezit en levend cultureel erfgoed in Vrijstad Vianen onder de aandacht brengen. Zij wil dagbestedings- en werkervaringsplekken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt creëren en bezoekers gelegenheid bieden te genieten van de schoonheid en alle overige specifieke kwaliteiten van de historische tuin Hof van Brederode Vianen.
3. De Stichting ‘t Hof van Brederode stelt zich ten doel een fraaie en functionerende historische tuin te realiseren in 2023. De tuin wordt dan gerund volgens moderne en duurzame methoden, biedt zinvolle dagbesteding aan mensen met een verstandelijke beperking of een afstand tot de arbeidsmarkt en speelt een significante rol in de aantrekkelijkheid van het historisch hart van Vianen.
4.Nergens in Nederland bestaat een museum dat gewijd is aan horticultuur in de Lage Landen, terwijl Nederland van grote historische betekenis is geweest in dat domein, en nog altijd een wereldwijde reputatie geniet voor veredeling en teelttechnieken.

IMG_9815.jpg
IMG_9821.jpg
img024 indeling tuinen.jpg