Overslaan en naar de inhoud gaan

't Koffiemomentje Udenhout

Zorg
Buurt

Over dit initiatief

Het koffiemomentje is een initiatief van een aantal vrijwilligersorganisaties en wordt ondersteund door diverse professionele organisaties in Udenhout. Bij 't Koffiemomentje in Udenhout kunnen ouderen twee keer per week genieten van een gezellige ochtend. Net als elders in het land, is in Udenhout sprake van vergrijzing. Mensen zijn minder mobiel of krijgen bezoekjes niet meer georganiseerd. Dat kan leiden tot vereenzaming.

Deze ouderen zijn van harte welkom bij ’t Koffiemomentje. Maar ook voor mensen die van zorg afhankelijk zijn, is het een veilige plek. Het geeft hun mantelzorgers even wat rust.

Een hechte en deskundige groep vrijwilligers verzorgt en organiseert wekelijks de bijeenkomsten. Voor deze vrijwilligers is ’t Koffiemomentje een uiting van hun sociale betrokkenheid. Met veel enthousiasme doen ze spelletjes met de deelnemers, maken een praatje en lunchen samen.

Ook de samenwerking met de professionele organisaties in Udenhout loopt gesmeerd.
Dit initiatief is dus een levend voorbeeld van een vitale dorpsgemeenschap waarin je langer zelfstandig kunt wonen en minder snel een beroep hoeft te doen op de zorg. De gemeente Tilburg prijst deze betrokken vrijwilligers. Dankzij hen komen kwetsbare en eenzame ouderen weer met elkaar in contact! Zij wonnen de prijs voor beste vrijwilligersorganisatie van Tilburg in 2017!

2017_logo_koffiemomentje.png
IMG_20171103_193933.jpg
IMG_20171103_214750.jpg