Overslaan en naar de inhoud gaan

Thuis

Zorg
Kunst & recreatie
Buurt

Over dit initiatief

“THUIS is een platform voor maatschappelijke activiteiten en initiatieven zodat elke
inwoner een verschil kan maken voor een sociaal, duurzaam en verbonden
Wageningen.”

Problemen waar we aan werken zijn: gebrek aan verbinding tussen de internationale en lokale gemeenschap; de moeilijkheid om je weg te vinden als je zelf een initiatief voor de stad wilt starten én de beperkte samenwerking tussen inwoners, bedrijven, overheid en onderwijs m.b.t. maatschappelijke vraagstukken. THUIS ziet kansen en zoekt naar win-win oplossingen.

In onze eigen stadskamer kunnen mensen 4 dagen per week werken, studeren en elkaar ontmoeten. We hebben een groot netwerk van individuen, welzijnsorganisaties, ondernemers, overheid, om zo mensen aan elkaar te koppelen. THUIS is gebaseerd op de principes van de deeleconomie: je betaalt door je talent, idee, kennis of spullen in te zetten. Op deze manier kan iedereen gelijkwaardig meedoen.

Eén van de vaste bezoekers had last van RSI en kwam bij THUIS en was zó enthousiast dat zij meteen gastvrouw wilde worden. THUIS zag veel potentie in haar en wilde een trainingsprogramma in sociaal ondernemerschap van Starters4Communities voor haar betalen. Als tegenprestatie heeft zij een paar maanden de vrijwilligers gecoördineerd en haar opgedane kennis bij THUIS in praktijk gebracht.

Categorie: Buurt, Thema overstijgend

Organiseren @THUIS.jpg
THUIS - Netwerkborrel voor burgers en welzijnsorganisaties .jpeg