Overslaan en naar de inhoud gaan

Vincentiusvereniging Schijndel

Zorg
Belangenbehartiging

Over dit initiatief

De Vincentiusvereniging Schijndel is een organisatie die zich geheel belangeloos inzet voor mensen in een armoede situatie. Het gaat daarbij om:
- bieden van bijzondere zorg, zoals bieden van financiële ondersteuning, schoolkosten voor kinderen, helpen in schuldsituaties enz. Jaarlijks wordt er zo'n € 30.000 aan uitgegeven. Al die hulp wordt geboden door vrijwilligers van onze organisatie en gebeurt met eigen middelen van de vereniging. Zij bezoeken mensen thuis, beoordelen hun situatie en bepalen een bijdrage. Dit gebeurt meestal iom sociale dienst, kerk en sociaal wijkteam.
- Bieden van voedselhulp. Wekelijks worden ongeveer 30 gezinnen voedselpakketten aangeboden. De selectie van gezinnen gebeurt iom de sociale dienst van de gemeente Meierijstad. Vrijwilligers zijn elke donderdag in touw om middenstanders (groenteboer, bakkers en supermarkten) af te gaan om voedsel te verzamelen. Daar worden pakketten van gemaakt, eventueel aangevuld met eigen aangeschaft voedsel om een volwaardig pakket te kunnen bieden.
- Kerst- en Paasvieringen voor ouderen en chronisch zieken worden georganiseerd.
- Sinterklaas- en Kerstacties worden gedaan voor de doelgroep armen.
- Jaarlijks wordt zo'n € 20.000 aan buitenlandse projecten gegeven. Deze projecten worden aangedragen door inwoners van Schijndel en hebben te maken met armoedebestrijding.
-

logo_vincentiusvereniging_schijndel.jpg