Overslaan en naar de inhoud gaan

Over de Vrijwilligersprijzen

De Meer dan handen vrijwilligersprijzen worden sinds 2011 uitgereikt door de staatssecretaris van VWS aan bijzondere en inspirerende vrijwilligersorganisaties, -projecten en -initiatieven.

Categorieën

Er zijn drie categorieën: landelijke vrijwilligersorganisatie/landelijke projecten, lokale organisaties/projecten en de individuele vrijwilliger die het afgelopen jaar van onschatbare waarde is (geweest) voor zijn of haar organisatie of project. Daarnaast is er een speciale prijs voor de gemeente die veel doet aan erkenning en waardering van het vrijwilligerswerk in de eigen gemeente.

Uitreiking

De vrijwilligersprijzen worden uitgereikt op 15 februari 2019. De uitreiking vindt plaats tijdens een speciale inspiratiebijeenkomst. Lees hier meer over de uitreiking en de inspiratiebijeenkomst.

Persberichten & artikelen

Hieronder vindt u persberichten die door de Meer dan handen vrijwilligersprijzen zijn verstuurd en een greep uit artikelen die in de media zijn verschenen.

- Persbericht 17 februari 2018: Stemmen op vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties
- Artikel: Nationale Vrijwilligersdag 2018
- Artikel: Zo selecteren gemeenten organisaties
- Artikel: Gemeente Gouda wint wisseltrofee Meer dan handen vrijwilligersprijzen
- Artikel: Goede communicatie en transparantie succesfactoren van winnend burgerinitiatief
- Persbericht 2 februari 2018: Winnaars Meer dan handen vrijwilligersprijzen

Foto%20uitreiking%20Meer%20dan%20handen.verkleind.jpg
Foto: Ruud van der Graaf

Foto's

Bekijk alle foto's van de uitreiking van de Meer dan handen vrijwilligersprijzen 2018.

Winnaars 2018

Landelijk
Zorg, Belangenbehartiging, Buurt
Winnaar publieksprijs
ANWB AutoMaatje
Even boodschappen doen, naar de kapper of op bezoek bij een kennis is niet voor iedereen vanzelfsprekend. ANWB AutoMaatje wil daar verandering in brengen.
Zorg, Buurt
Winnaar Juryprijs
Resto VanHarte
Resto VanHarte is het levendige buurtrestaurant met betaalbare en gezonde driegangendiners. Iedereen is welkom bij Resto VanHarte.
Lokaal
  • Natuur
  • Kunst & recreatie
  • Buurt
Winnaar Juryprijs
GOUDasfalt

GOUDasfalt is een burgerinitiatief om een verloederd industrieterrein aan de Hollandsche IJssel op een duurzame manier te ontwikkelen tot een levendige stadsoever. GOUDasfalt creëert kansen.

  • Sport & hobby
  • Cultuur
  • Kunst & recreatie
Winnaar publieksprijs
De Grootste Gehaakte Deken van de Wereld

De Grootste Gehaakte Deken van de Wereld is een burgerinitiatief om de BURGERKRACHT te visualiseren in 2018 door het neerleggen van de allergrootste gehaakte deken in het thema "Iepen Mienskip

Passieprijs
Zorg, Belangenbehartiging, Dierverzorging
Winnaar publieksprijs
Ammy van der Weide-van Wezel
Al 35 jaar, zeven dagen per week staat Ammy in weer en wind klaar voor de bewoners en dieren van woonzorgcomplex Nieuw Rijsenburgh. Ze helpt bij activiteiten, zoals optredens en de bingo.
Zorg, Belangenbehartiging, Buurt
Winnaar Juryprijs
Abdellah Aknin
Een rolmodel voor jongeren. Dat is de 20-jarige Abdellah. Hij volgde zelf 3 jaar weekendschoolonderwijs en is nu actief als vrijwilliger bij de jongerenactiviteiten van weekendschool Tilburg.

Heeft u vragen over Vrijwilligersprijzen?

Neem dan gerust contact op met Movisie en vraag naar Brigitte Linnenbank of Ronald Hetem via 030 - 789 20 00 of mail naar meerdanhanden@movisie.nl

Volg ons