Overslaan en naar de inhoud gaan

Karitha Wassenaar

Sport & hobby
Zorg
Buurt

Karitha Wassenaar is voorzitter van de eerste Swim to Fight Cancer Stichtse Vecht, een groot sportief en sociaal event, met 550 deelnemers in de leeftijd van 10 tot 70 jaar die zwemmen in de Vecht, 200 vrijwilligers, duizenden donateurs, duizenden toeschouwers en vele lokale sponsoren. Het evenement op zondag 2 september jl. was een doorslaand succes, het verbond de 12 kernen van de gemeente en al haar inwoners, en voor het wetenschappelijk onderzoek naar kanker werd € 419.000 opgehaald!
Aftermovie: www.youtube.com/watch?v=FOLSECugxBk&feature=youtu.be

Deze vrijwilliger is bijzonder, omdat

In het najaar van 2017 besloot Karitha Wassenaar samen met enkele dorpsgenoten de organisatie van een Swim to Fight Cancer in de gemeente Stichtse Vecht op te pakken. Het startte onwennig, want onbekenden ontmoetten elkaar voor het eerst. Onder leiding van Karitha en haar mede-bestuursleden is een grote groep mensen tot een hecht, enthousiast en effectief team gesmeed met een dubbele missie: zoveel mogelijk fondsen werven voor wetenschappelijk onderzoek naar kanker én de 12 kernen van de gemeente Stichtse Vecht verbinden met de Swim to Fight Cancer.
Karitha heeft als zelfstandig ondernemer 8 maanden geen nieuwe opdracht aangenomen om het evenement de eerste keer op de kaart te zetten en het team en de vele vrijwilligers te enthousiasmeren! Wil je zo’n enorm evenement met zoveel vrijwilligers tot een succes maken, dan moet het vooral leuk zijn om met elkaar te werken. En het wás leuk, het plezier spatte van het evenement af! Karitha bracht als voorzitter met haar gedrevenheid ongelofelijk goeie energie mee. Ook op momenten van stress en onder druk van deadlines houdt zij het team bij elkaar en blijft haar enthousiasme aanstekelijk. Voor haar inspanningen kreeg Karitha eind november de gemeentelijke Vrijwilligersprijs 2018 toegekend.

Aangemeld door de gemeente