Overslaan en naar de inhoud gaan

Maartje Aarts

Zorg
Natuur
Cultuur
Buurt

Maartje Aarts is voorzitter van het Platform Global goals Oss, en heeft daarmee de activiteiten en inzet van het Platform met diverse bijzondere projecten en ook de gemeente Oss op de kaart gezet. Onder haar hoede behaalde de gemeente Oss in 2017 en 2018 de prijs van VNG International voor 'Meest inspirerende Global goals gemeente van Nederland' en is daarmee voorbeeld voor andere gemeenten.

Deze vrijwilliger is bijzonder, omdat

Maartje Aarts, voorzitter van het Platform Global goals Oss is sinds 2008 vrijwilliger bij Platform Millenniumdoelen Oss, tegenwoordig Platform Global Goals Oss. Sinds 2011 is zij voorzitter van de stichting. Mede dankzij de inzet van Aarts is Oss sinds 2013 officieel erkend als Fairtrade Gemeente en zijn er nu 100 bedrijven en organisaties aangesloten bij Global Goals Oss. Op voorspraak van Maartje Aarts bezocht burgemeester Buijs-Glaudemans in 2014 - tijdens een handelsreis naar Aziƫ - een Fairtrade fabriek in Vietnam. Bij de handelsmissie in 2015 is Maartje Aarts namens het Platform Millenniumdoelen Oss meegereisd naar Vietnam. In 2015 werd Oss derde in de wedstrijd 'Meest Inspirerende Millennium Gemeente'. Onder aanvoering van Aarts binnen het platform Global Goals Oss heeft de gemeente Oss in 2017 en 2018 de titel 'Meest Inspirerende Global Goals gemeente' behaald.
Maartje Aarts is enorm gedreven en weet de vrijwilligers van het platform Global goals Oss, te inspireren om samen te werken en bijzondere projecten te initiƫren. Zo weet zij de drie 'O's samen te verbinden: Overheid, Onderwijs, Ondernemers en ook Organisaties om samen te werken aan de 17 doelen in Oss.

Aangemeld door de gemeente